ЕПИСКОП ТИМОЧКИ ИЛАРИОН У БОРУ

            Идилично снежно недељно јутро представљало је својом чистотом и белином праву позадину за још један догађај велике духовне радости Литургијског сабрања у Бору.

    По трећи пут у последњих неколико месеци, Епископ тимочки Иларион је почаствовао борску црквену општину својом посетом и служењем Свете архијерејске Литургије у цркви Светог велокомученика Георгија, уз саслужење свештенства борске цркве и јереја Немање Тобића, пароха зајечарског .

      Оштар фебруарски мраз није спречио велики број Борана да дочекају свог Архијереја и учествују у светој Литургији, коју су ангелским појањем улепшали гласови чланова хора „Свети Никодим Тисмански“ из Зајечара. Византијско појање које негује овај хор добило је свој прави фон у борском храму ,који је живописан у византијском стилу дајући богослужењу посебну атмосферу.

 У својој архипастирској беседи о јеванђелској причи о блудном сину (Лк 15,11-32) епископ Иларион нас је подсетио да се налазимо надомак почетка Великог и Часног поста , поучио верни народ да требамо бити испуњени љубављу и стрпљењем према нашим ближњима и пожелео вернима да предстојећи пост проведу у миру и покајању и духовном прикупљању благодатних дарова и да празник Васкрсења Господњег по,милости Божијој сви заједно дочекамо испуњени благодатним даровима ,мирни и чисте савести,у јединству и слози,да нас тако Господ призна и препозна као своје истините слуге.“

DSC_7365

DSC_7370

DSC_7430DSC_7423       DSC_7393DSC_7305 (1)

DSC_7480

DSC_7508     DSC_7365

DSC_7531

Share Button