Имендан Епископа тимочког и рукоположење у Бору

У четвртак 3. новембра 2022, када празнујемо Светог Илариона Великог, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион прославио је свој имендан светом архијерејском Литургијом у цркви Светог Георгија у Бору. Пре почетка Литургије, Епископ Иларион рукопроизвео је чтеца Душана Стојменовића, вероучитеља из Бора, у чин ипођакона, да би га у току Литургије рукоположио у чин ђакона.

У евхаристијском сабрању учествовало је више свештеника Српске православне цркве.

Након Заамвоне молитве, протојереј-ставрофор Нико Туфегџић преломио је славски колач са владиком Иларионом, у част његовог небеског заштитника.

У беседи по завршетку Литургије, Епископ тимочки честитао је рукоположење ђакону Душану и рекао – Ми се сада надамо да ће ова црквена заједница још више и даље напредовати у духовном животу са новим ђаконом. Ми се надамо да ће ово духовно сабрање, драга браћо и сестре, да се прошири у благодати и сили попут концентричних кругова у води са вас на оне који нису присуствовали овом сабрању.

Новорукоположени ђакон Душан Стојменовић рођен је у Бору 1995. године где је завршио основну школу 2010. године. Школовање наставља у Нишу у петогодишњој Богословији Светог Кирила и Методија коју завршава 2015. године када у Београду уписује Православни богословски факултет СПЦ. Основне студије завршава 2019. године и почиње  да ради као вероучитељ у Бору. Ожењен је Тамаром, апсолвентом на Природно-математичком факултету у Нишу.

Share Button