JEЛЕОСВЕЋЕЊЕ НА ПРАЗНИК СВЕТИХ МАКАВЕЈА

                         Излазећи у сусрет све чешћим молбама верних за вршењем Свете тајне Јелеосвећења, братство храма Светог великомученика Георгија у Бору је, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа  Илариона одлучило да се ова Света тајна саборно служи што чешће у борском храму.

   На самом почетку Великогоспојинског поста,  када по саветима великих светитеља наше Цркве треба умножити молитве и сва добра дела, одслужена је Света тајна Јелеосвећења. У  служењу су саборно учествовали сви  пароси борски. Храм је био препун верних, који су дошли да смерно испросе од Господа милост и утеху у својим телесним и душевним патњама и страдањима.    Свештеници су, пролазећи кроз цркву помазивали освећеним јелејем све присутне, а имена свих који због тежине болести нису били у могућности да учествују у Светој тајни прочитана су са спискова које су донели њихови сродници. 

     Старешина храма, протојереј Миленко Бајић је, након отпуста произнео кратку беседу, поучивши верне о значају Свете тајне Јелеосвећења и посаветовши све да у наредним данима, припремившисе молитвом и постом према могућности, приступе и Светим тајнама Исповести и Причешћа.

 

 

Share Button

1 Trackback / Pingback

  1. Jелеосвећење на празник Светих Макавеја -

Comments are closed.