Крсна слава Полицијске управе у Бору

       

       По први пут ове године чувари реда у Бору прославили су своју Крсну славу – Силазак Светога Духа на апостоле – Тројичин дан. Крсна слава је прослављена трећега дана овог великог Празника.      Колачар ове прве Славе био је Начелник Полицијске управе, господин Бранислав Стојадиновић.

Обред благосиљања и резања славског колача обавили су протојереј Ратко Тобић, протојереј Миленко Бајић и протојереј Саша Степановић, пароси борски. Резању славског колача молитвено су присуствовале старешине свих одељења Полицијске управе. Честитајући Празник и Крсну славу, старешина храма Св. великомученика Георгија у Бору протојереј Миленко Бајић пожелео је чуварима реда да у наредном периоду имају што мање посла и тешких тренутака у својој ризичној професији.

    Након резања славског колача, у сали борске Музичке школе одржана је свечана академија поводом Духова као славе ПУ у Бору и дана полиције.

    Ово је још један пример добре сарадње Цркве са свим органима Државних служби и локалне самоуправе у Бору, на славу Божију и опште добро свих. 

   

Share Button