Литургијско сабрање у Брестовцу код Бора

   У Недељу 9. по Духовима, 6. августа 2017 год, на дан када наша Црква прославља спомен свете мученице Христине, као и спомен наших светих мученика Пребиловачких и Доњохерцеговачких, Преосвештени Епископ тимочки Господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светих апостола Петра и Павла у селу Брестовац код Бора. Његовом Преосвештенству саслуживали су свештеници Архијерејског намесништва борско – поречког. 

   Изузетно врело и спарно време није спречило мноштво верних из Брестовца, Бора и околних места да се окупе око свог Архијереја у литургијском сабрању и испуне цркву Светих апостола Петра и Павла у овом живописном селу надомак Бора.

  Тумачећи јеванђељско зачало које се чита ове недеље, а које говори о једном од најдивнијих Христових чуда, када је Господ ходао по води као по сувом (Мт 14, 22 – 34) , владика Иларион је проповедао о неопходности свецелог живота у Христу, који за сваког хришћанина подразумева и подвижнички труд и борбу против старога човека у себи, са свим његовим гресима, пороцима, страховима и лошим навикама.

    

   

   

Share Button

1 Trackback / Pingback

  1. Литургијско сабрање у Брестовцу код Бора -

Comments are closed.