Мисионарски рад при Борској цркви

        xr Унутрашња мисија Цркве је, по мишљењу многих угледних теолога и великих духовника, главни приоритет Православне цркве у данашњем времену. Сведочење Јеванђеља и проповедање Речи Божије у нашем народу, у коме се већина становништва изјашњава као верујућа, али је та вера често само номинална, је хитан и најсветији задатак за свештенство и све оне који су у црквеној служби. Свети Пајсије Светогорац је саветовао свештеницима да неуморно обилазе паству и  проповедају Реч, док не падну на нос од умора…

   У последње време, одговарајући на ову живу потребу народа гладног Речи Божије и жељног да се напије Воде са Живоносног Извора који је сами Христос, борски свештеници и вероучитељи су покренули низ активности у оквиру унутрашње мисије Цркве. Сваког четвртка после вечерњег богослужења организују се предавања за одрасле, умножен је број богослужења у храму (акатисти, бденија, молитве за болеснике, света Литургија сваке суботе уз помен преминулих). Сарадња са локалним медијима је све боља и челни људи предузећа Штампа,радио и филм, често позивају свештенике и вероучитеље у гостовање; такође су увек спремни да изађу у сусрет Цркви, да сниме прилоге о ономе што је актуелно у црквеном животу и сл.

   Борска црква је активна и у интернет простору са сајтом Победоносац и истоименим профилом на друштвеним мрежама које су постале најбржи начин да информације о свему што је важно дођу до широког круга људи. Такође, у плану је штампање и билтена – пастирског листа, који би излазио једном месечно са темама везаним за основе православне вере, као и за проблеме савременог човека, посматране у светлости учења Православне цркве.

 

20151015_182620

Share Button