Нови вандалски насртај на нашу цркву

     У ноћи између 23 и 24. јула ове године дошло је до још једног безобзирног и вандалског чина дрских лопова,који су са крова на северозападној страни нашег Светог Храма украли и однели бакарни лим и нанели велику материјалну штету,далеко већу од вредности украденог бакра.

  По сведочењу комшија,који су били очевици овог немилог догађаја и који су одмах обавестили Полицијску Управу Бор, око 2 часа изјутра,за време највећег пљуска, четворица непознатих починилаца  прескочила су ограду наше цркве и попела се на кров ,одакле су скинули бакарни лим,открили око 3 метра квадратна црепа и проузроковали прокишњавање у унутрашњост храма,као и оштећење фресака .  Полиција је  брзо стигла на лице места,али није успела да пљачкаше приведе лицу правде.Сутрадан је на лице места изашла увиђајна екипа ПУ Бор,као и Телевизија Бор,која је снимила прилог о овом догађају.

 У последње две године ово је већ шести пут да наша црква буде на мети лопова .О укупној материјалној штети,која је причињена не вреди ни говорити,а камо ли тек о оној духовној.И то духовној штети ,коју су лопови починили не само вернима православне вероисповести у Бору,већ и самима себи, дрзнувши се да ударе на светињу и дом Бога Живога!Данас њима ништа није свето,па ни Црква.

 И шта више рећи,сем: КАКО КО РАДИО,ТАКО МУ И БОГ ПОМОГАО!

Share Button