Прослављена храмовна слава у Бору

У среду 06. маја 2020. године борска црква прославила је своју храмовну славу – Светог великомученика Георгија Победоносца.
Навечерје прославе храмовне славе Св. Георгија Победоносца у Бору започело је вечерњом службом са петохлебницом и литијом око светога храма.
Учешће у служењу Свете Литургије узело је сво борско свештенство на челу са старешином храма протонамесником Радојем Мијовићем.
У празничној литургијској беседи поздрављајући све сабране и честитајући заједничку славу старешина храма истако је значај учешћа верног народа у богослужењу и заједничкој молитви коју произноси црква, као и о личном сведочењу вере у делима љубави према Богу и ближњима.
Након свете Литургије пререзан је славски колач, а овогодишњи домаћини били су свештеници храма и чланови Црквеног Одбора. У складу са изреченим препорученим мерама поводом настале ситуације изазване вирусом Covid-19, прослава храмовне славе организована је без традиционалног славског ручка, као и литије која је, прошле године, након дуги низ година прошла кроз град.
Упркос томе што је ових недеља због поштовања изречених мера храм у Бору био полупразан, за сам дан прославе празника заштитника храма и града Св. Георгија Победоносца се може рећи да је протекао у сили молитвеног сабрања и православног торжества верног народа и свештенства.

Share Button
About Mилан Андрејић 76 Articles
Боранин, студент Теологије.