Богојављење у Бору

     bogojavljenje3  Крстовдан, Богојављење и Сабор св. Јована, Пророка, Претече и Крститеља Господњег прослављени су саборним Богослужењима у цркви Св. великомученика Георгија Победоносца по устаљеном древном типику и поретку. На Крстовдан је, у продужетку Литургије обављен чин освећења воде , која је раздељена верном народу. На Богојављење је , у склопу Богослужења у којима је учествовало мноштво верног народа, такође обављен чин Великог водоосвећења. И поред великих мразева, челни људи ЈКП „3. Октобар“ из Бора и ове године су на молбу свештенства изашли у сусрет потребама верног народа пославши огромну цистерну са водом која је после освећења дељена верном народу током целога дана.

Литургије и обред Великог водосвећења, такође су служени и у околним селима Борске општине , како би и тамошње становништво добило дар освећене воде , коју ће чувати и користити преко целе године.

   На дан Сабора Светог Јована Крститеља , празник који је Крсна слава Јавног Предузећа ШРИФ (Штампа,Радио и Филм) – Бор , парох четврти борски протојереј Радоје Мијовић пререзао је славски колач у просторијама предузећа , честитавши Крсну славу новинарима и свима који су запослени у овом јавном информативном сервису.

 

Share Button