Богородица Тројеручица

Милошћу и благодаћу Божијом, и молитвама Пресвете Богородице,  у храм Светог великомученика Георгија стигла је копија икона Пресвете Богородице Тројеручице.

Икона Пресвете Богородице Тројеручице дочекана је испред храма Светог великомученика Георгија у 17:30 часова уз присуство већег броја верника. Уз икону Пресвете Богородице Тројеручице у наш храм донешен је кивот са моштима светитеља, и биће изложени до недеље 24.07.2016. године до 16:30 часова.

Након дочека свете иконе Пресвете Богородице Тројеручице и светих моштију светитеља, старешина храма, протојереј Миленко Бајић одслужио је бденије, на коме је присуствовао већи број верника. Током бденија, верни народ је прилазио на поклоњење светој икони и светим моштима и за то време свештеници су помазивали верни народ јелејем. Након бденија одслужен је Акатист икони Пресвете Богородице Тројеручице.

У недељу 24. 07.2016. године, биће одслужена Света Литургија са почетком у 08:00 часова,  у поподневним часовима тачније у 15:30, поново ће бити одслужен Акатист икони Пресвете Богородице Тројеручице, како би испратили ову велику светињу која је у нашем храму.

Овом приликом позивамо верни народ да присуствује Светој Литургији и Акатисту у поподневним часовима како би се заједно помолили Васкрслом Господу Христу и Његовој Пресветој Мајци, чијим молитвама Господе спаси, помилуј и сачувај нас.

IMG_9514
IMG_9523IMG_9527 IMG_9533 IMG_9545 IMG_9560

 

Share Button