Христос Васкрсе ! – Ваистину Васкрсе ! Васкрс у борској цркви

   VASKRSENJE GOSPODA NASEG ISUSA HRISTA       На најрадоснији хришћански Празник, Васкрсење Господа Исуса Христа, у само свануће прелепог априлског васкршњег дана, звона са цркве Светог Георгија у Бору објавила су почетак Васкршњег јутрења и почетак славља Празника над Празницима .

 

imageimage

После јутрења у ком су учествовали сви пароси борски и опхода око храма , најсвечанију Васкршњу литургију одслужили су Архијејрески намесник борско-поречки, протојереј-ставрофор Душан Ћирић и протојереј Миленко Бајић, старешина борског храма, док су остали свештеници похитали у борска села, да и са тамошњим верним народом саборно и литургијски прославе Васкрсење Христово.

imageimage

   Борска црква била је мала за број верних који се сабрао да се заједнички помоле и причесте Светим тајнама Тела и Крви Христове после седмонедељног Часног Поста.

   Нарочиту радост за верне представљао је долазак пламена Светог благодатног огња из Јерусалима, који је пред почетак Богослужења раздељен верном народу. Благодатни огањ је из Београда, пренет како у Бор, тако и целу Епархију тимочку, управо захваљујући свештеницима наше цркве протојереју Миленку Бајићу и протонамеснику Радоју Мијовићу. Они су имали ту велику част и благослов да га дочекају на аеродрому „Никола Тесла“ у Сурчину и потом пренесу у Богом спасавану Епархију тимочку.  Васкршњу службу својим ангелским гласовима улепшали су  деца – ученици веронауке борских Основних школа.

imageimage

imageimage

image

Share Button

1 Trackback / Pingback

  1. Васкрс у борској цркви - Епархија тимочка

Comments are closed.