Освећен параклис Светих Врачева Козме и Дамјана у кругу борске болнице

У славу Господњу и са благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, дана 14. 07. 2018 године, на празник посвећен Светим бесребреницима и чудотворцима Козми и Дамјану, великим трудом и залагањем Управе градске Болнице, свештенства храма Светог Великомученика и победоносца Георгија у Бору и заједничким молитвама свих верних, извршено је освећење параклиса (молитвеног дома) у овој Богом даној установи, која је одговорила на духовне потребе како људи који се лече у њој, тако исто и оних који у њој раде и лече. Освећење параклиса обавио је протонамесник Радоје Мијовић, старешина Храма Св. Георгија у Бору. Светом и божанском литургијом началствовао је протонамесник Радоје Мијовић уз саслужење протојереја Миленка Бајића, пароха V борског, док је за певницом својим појањем овај свечани и на опште добро радосни чин улепшао студент Теолошког факултета у Београду г. Душан Стојменовић.
На Божанској литургији, и овом историјском догађају за град Бор, присуствовали су др Горан Јоксимовић директор Болнице, који је уједно био и први колачар и домаћин славе новоподигнутог параклиса, градоначелник града Бора г. Александар Миликић са својим сарадником, председником Скупштине града г. Драганом Жикићем и великим бројем христољубивог народа.  Свечар славе у наредној години биће др Весна Радосављевић.
Служашчи о. Радоје је пригодном беседом подсетио на тежину али и благодатни смисао лекарског позива и присутне позвао на истрајност и још већи труд у послушању које испуњавају.
Нека би молитвама светих безсребреника, чудотвораца и лекара свеблаги Господ свима нама подарио снагу и храброст и истрајност у свим нашим борбама. Амин!

                                                                                                                                                                                                                                                           студент Теолошког факултета у Београду

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    г. Милан Андрејић

Share Button