Отварање изложбе „Сведочим само…“ у Бору

Изложба фотографија и личних предмета из заоставштине Патријарха Павла под називом „Сведочим само…“ отворена је 30. јуна 2015.год. у 19 : 00  часова у Галерији Музеја рударства и металургије у Бору.

     Просторија Галерије , иако велика по свом обиму у односу на сличне просторе у другим местима,ипак је била претесна  за све који су желели да присуствују овом несвакидашњем догађају Присутне је поздравила директорица музеја г-ђа Сузана Мијић, видно одушевљена одзивом  суграђана који су дошли на отварање изложбе , изражавајући и  велику захвалност Његовом Преосвештенству Епископу тимочком Господину Илариону , који је и поред бројних обавеза нашао времена да овом приликом са Боранима подели радост овог духовног и уметничког сабрања и својом Архипастирском поуком отвори саму изложбу. По њеним речима ово је најлепша и убедљиво најпосећенија изложба која је икада отворена у овој Галерији.

   После обраћања директорице Сузане,која је присутне подсетила на трновит и крстоносни животни пут Његове Светости Патријарха српског Господина Павла, присутнима се поучном беседом обратио епископ Иларион, захваливши се госпођи Сузани Мијић и радницима Музеја на свему што је учињено око организације и поставке ове изложбе . Епископ Иларион је, такође похвалио Боране због љубави коју су показали према блаженопочившем Патријарху Павлу и његовој заоставштини , као и због благочешћа и љубави коју неприкидно показују према својој мајци Цркви . Владика је такође приметио  да је Патријарх Павле  величином своје личности , како за живота, тако и по упокојењу био и јесте поштован чак и од оних људи који нису активни и ревносни чланови Цркве , да је поштован чак и од стране атеиста и сл. , чиме је дао и нама пример и путоказ како треба сведочити Господа Христа и  Христово Јеванђеље. Потом је Владика Иларион свечано отворио изложбу.

   Због великог интересовања Борана , Епископ Иларион је обећао да ће изложба у нашем граду боравити што је дуже могуће.

 

 

 

Share Button

1 Trackback / Pingback

  1. Епархија тимочкаОтворена изложба о Патријарху Павлу у Бору - Епархија тимочка

Comments are closed.