Прослављена градска слава Доњег Милановца

Торжествено празновање градске славе Доњег Милановца — Светог великомученка Пантелејмона отпочело је вечерњим богослужењем које је служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки Г. Иларион уз саслуживање високопреподобног архимандрита Козме (Радовића), игумана манастира Букова, свештеника и ђакона из тимочке, браничевеске и орадске Епархије (Румунска православна црква) уз присуство Др Милете Радојевића, директора Канцеларије за вере у Влади Републике Србије, док је у својству домаћина био председник Општине Мајданпек господин Драган Поповић.
Вечерњој служби претходило је освећење парохијског дома у црквеној порти који је обновљен и проширен захваљујући Канцеларији за вере и Општини Мајданпек као и приложницима из Доњег Милановца и из иностранства.
Након вечерњег богослужења уследила је литија главним доњомилановачким улицама а у порти цркве је приређено послужење.
На Божанској Литургији на дан празника Св. Пантелејмона владика Иларион је рукопроизвео у чин чтеца г. Дејана Живковића, управника Агенције за поклоничка путовања Епархије тимочке — „Ходочашће“ и Духовно-мисионарског и културног центра „Гостопримница“ у Зајечару. После Литургије је преломљен славски колач након чега је уследила трпеза љубави.
Текст: чтец Дарко Ђорђевић; фотографије: Ирена Петровић, Иван Јовановић, Благоје Јовановић и Жељко Владић.
Више фотографија на интернет презентацији Епархије тимочке:
#bukovo #episkop #bukovomonastery #arhontariki #zajecar #srbija #orthodox #zaječar #orthodoxchurch #serbia #orthodoxy  #eparhijatimocka #episkopilarion #donjimilanovac #majdanpek
Преузето са: facebook: Епархија тимочка
Share Button
About Mилан Андрејић 75 Articles
Боранин, студент Теологије.