Светосавска академија одржана у Народној библиотеци у Бору

 

У сарадњи Црквене општине Бор и Народне библиотеке, а у само предвечерје великог празника у нашем роду, одржана је Светосавска академија у сали наше градске библиотеке. Овим поводом Црквена општина и библиотека прославиле су два велика јубилеја, осамстотина година од  добијања аутокефалије српске цркве и стопедесет година од отварања прве народне читаонице у нашем крају.

У препуној сали Народне библиотеке окупљеном народу, бираним речима обратили су се  градоначелник града Бора, господин Александар Миликић, директор библиотеке госпођа Весна Тешовић и поштовани гост, господин Александар Вујовић, професор цетињске богословије и уредник катихетског програма радија Светигора, који је на позив Црквене општине својим присуством као и беседом увеличао прославу Савиндана.

Професор Александар Вујовић посебно је нагласио да су сви који су за стопедесет година постојања библиотеке, било радећи у њој, било користећи њене услуге, уградили себе у овај крај.

Академију су, својим извођењем, увеличали градски хор  „Феникс“ ,етно група „ Харалампије“ и дечији црквени хор „ Милица“ као и ученици веронауке борских основних и средњих школа.

Share Button
About Mилан Андрејић 76 Articles
Боранин, студент Теологије.